Силни бури в Тексас, Оклахома и Арканзас взеха поне 18

...
Силни бури в Тексас, Оклахома и Арканзас взеха поне 18
Коментари Харесай

Силните бури в САЩ взеха най-малко 18 жертви, стотици са ранени

С илни стихии в Тексас, Оклахома и Арканзас взеха най-малко 18 жертви, раниха стотици и предизвикаха редица материални вреди щети, което наложи десетки хора да се изтеглят в паркинг за камиони, който също беше обиден от бурята, съобщи Асошиейтед прес.

Бурите нанесоха най-тежките си провали в района, разпрострян се от северно от Далас до северозападния завършек на Арканзас, а системата за паника предизвести, че бурите в Средния Запад ще стават още по-екстремни. Според метеоролози най-големият риск ще се измести на изток и ще обхване обширна част от Алабама до Ню Йорк.

Седем смъртни случая бяха регистрирани в окръг Кук, Тексас, покрай границата с Оклахома, където мина торнадо в събота вечерта наоколо до регион с преместваеми къщи, съобщи губернаторът на Тексас Грег Абът пред публицисти. Сред починалите са две деца на възраст 2 и 5 години, като трима членове на фамилията са били открити мъртви в една от къщите.

По време на женитба навън в Оклахома са починали двама души, оповестява се и за ранени, както и за разрушени къщи. Сред жертвите са и осем души в Арканзас и един човек в Кентъки, а десетки хиляди поданици в целия район са останали без ток.

В неделя губернаторът на Тексас подписа променена декларация за злополучие при тежки метеорологични условия, с която включи Дентън, Монтагю, Кук и Колин в листата на окръзите в декларацията за бедствието, провокирано от бурите и наводненията в края на април.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР