Приключи проверката в Община Пазарджик, започнала в понеделник, когато малко

...
Приключи проверката в Община Пазарджик, започнала в понеделник, когато малко
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Партиите си направиха пиар на мой гръб

Приключи инспекцията в Община Пазарджик, почнала в понеделник, когато малко след 10 часа, в постройката на Общината влязоха 30 чиновници на Национална агенция за приходите, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Причината за огромната акция беше сигнал за нарушавания, свързани с общинския бюджет.
Пред медиите ще бъде показано по какъв начин е изразходено едно подаяние, което също е било обект на инспекция. Според кмета на Пазарджик Тодор Попов сега в страната се прави невиждан избирателен напън върху българските общини. В отговор на това изказване, през обществените мрежи, партиите на митинга желаеха незабавната оставка на Попов, оповестяват от БНР.

Това, което се знае, е, че проверяващите са взели документи, които са обществено налични. Специален интерес е проявен към дарението от 700 хиляди лв., което преди година направи частна компания, близка до прочут политик от Движение за права и свободи, за да се резервира гората на село Црънча. Кметът Тодор Попов изясни пред БНР:
" Волята на донора беше да създадем парк, който ние сме създали с половината пари. Оправихме и читалището, парка, стадиона на селото, съоръжение за детски площадки сме купили, ще го покажем. Останалите пари са по сметката на волейболния тим, който в последните години е лицето на града, а към този момент и на България, тъй като ще играе в последния кръг от Шампионска лига - нещо, което български тим не е реализирал 20 години ".

Според Тодор Попов сега е задействана мощна машина за заплашване на локалната власт в страната, като концепцията е не да се открие нещо, а да се направи подстрекателство и обществено предизвестие:

" Аз не се опасявам от инспекции, тъй като съм проверяван, проверяван. Аз не съм избиран с гласовете на нито една партия. Аз съм избиран с гласовете на жителите на община Пазарджик и по тази причина, протичащото се в тази акция, е класическа политическа принуда. Тези така наречен политически партии си направиха ПР на мой тил ", сподели кметът на Пазарджик.

Попов счита, че нищо неправилно няма да бъде открито от тази инспекция.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР