Прием на заявления от кандидат-потребители за Топъл обяд“ започна община

...
Прием на заявления от кандидат-потребители за Топъл обяд“ започна община
Коментари Харесай

Заявления за „Топъл обяд“ приемат в Свиленград

Прием на заявки от кандидат-потребители за „ Топъл обяд “ стартира община Свиленград. Социалната помощ е по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс.

Допустими са три целеви групи: лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си; лица – обект на обществено подкрепяне, в това число и от кръга на лицата по член 4, алинея 1 от Наредбата, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от ежедневна спомагателна подкрепа; лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ.

Отговарящи на изискванията и искащи да получават „ Топъл обяд ” би трябвало да попълнят и подадат заявление – декларация и декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация. Утвърждаването ще е след инспекция по документи за позволена принадлежност към целевите групи от Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Свиленград, прецизират от общината.

Документите за кандидатстване на хартия ще одобряват всеки работен ден на гише „ Деловодство “ в „ Център за административно обслужване на жители “ на Община Свиленград до 27 януари 2023 година, в това число. Те могат да бъдат изтеглени от на общината.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР