При Тръмп нямаше да има войнаУнгарският премиер Виктор Орбан разкритикува

...
При Тръмп нямаше да има войнаУнгарският премиер Виктор Орбан разкритикува
Коментари Харесай

Орбан: Санкциите не отслабиха Русия

При Тръмп нямаше да има война
Унгарският министър председател Виктор Орбан разкритикува неефективната съгласно него тактика на Европейски Съюз за въвеждане на наказания против Русия поради войната в Украйна, като уточни, че глобите не работят, съобщи Агенция Франс Прес.

“Необходима е нова тактика, която да е фокусирана върху воденето на мирни договаряния и изработването на положително предложение за мир, а не върху спечелването на войната”, съобщи Орбан на демонстрация в румънския град Бъйле Тушнад, където има огромна унгарска общественост. Той уточни, че западната тактика е построена върху четири стълба: първият е, че Украйна може да завоюва войната против Русия с натовски оръжия; вторият е, че глобите ще отслабят Русия и ще дестабилизират нейното ръководство; а другите са, че глобите ще навредят повече на Русия, в сравнение с Европа и че светът ще се сплоти в поддръжката си за Европа.

Орбан сподели, че тази тактика се е провалила и европейски държавни управления рухват “като в игра на домино”, а цените на силата са се повишили.

Орбан също така счита, че спорът в Украйна е нямало да избухне, “ако президентът на Съединени американски щати към момента беше Доналд Тръмп, а канцлер на Германия - Ангела Меркел”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР