При покупката или наемането на жилище сред основните фактори е

...
При покупката или наемането на жилище сред основните фактори е
Коментари Харесай

Хитрости за по-уютна баня

При покупката или наемането на жилище измежду главните фактори е размера и положението на банята. Това е помещението за усамотяване и релакс и е изцяло разумно притежателят или наемателят да желаят то да е допълнително от положително положение. Какво обаче може да се направи, с цел да се трансформира банята в едно уютно място? Ето на какво е значимо да се обърне внимание:
1. Място за козметика
Всяка празна повърхнина към мивката и виновността е затрупана от кремчета, тубички, кутийки и какво ли още не. Това придава безпорядък на банята. Много постоянно дребните неща падат, наличието в тях се разлива.

За да се избегне безпорядъкът, още в стадия на ремонт би трябвало да се намерения къде ще се съхраняват тези неща. Най-оптималният вид е слагането на стелажи, където на горния рафт се слагат по-обемистите движимости като шампоани, душ гелове, а на долния сапуни и други. Козметиката и пастата и четката за зъби може да се сложи в шкафа зад огледалото. По-рядко употребяваните козметични артикули могат да се слагат в долап под мивката.

 Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

2. Малката повърхност
Ако желаете да създадете уютна атмосфера в малко помещение, помислете къде има свободно пространство. На вратата на банята може да се сложат закачалки за хавлии и халати, а вместо огледало, вътрешната страна на вратата да е огледало.

Ако бюджетът ви го разрешава вместо елементарна тоалетната, поставете апаратура скрита зад подправена стена. В нея могат да бъдат инсталирани няколко ниши за предпазване на тоалетни такъми. Някои дизайнери предлагат да се употребява плъзгащ се механизъм вместо мушама към ваната или душ кабината. Това не заема място, само че в това време разделя елегантно помещението.
 Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

3. Декор
Несъмнено преди всичко банята би трябвало да е функционална, само че в случай че ѝ съобщи малко уют то това ще е единствено в плюс. Ако някъде в е останала свободна повърхнина поставете ваза с изкуствени цветя или разпръснете миди. Може да поставите и стъклено бурканче със зърна кафе.
 Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

4. Осветление
То е значимо освен за дневната или спалнята, само че и за банята. Най-ярката светлина би трябвало да е покрай мивката, защото в тази зона се правят главните козметични процедури. Важно е лицето да бъде добре осветено, само че не и да свети в очите.

До ваната може да се сложи лампа, която да се употребява като в допълнение осветяване по време на хигиеничните процедури или просто да осветява книгата ви, в случай че обичате да четете до момента в който сте във ваната.
 Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

5. Цветовете
Колкото е по-малка банята, толкоз е по-добре да се употребяват по-малко ярки цветове. Печелившо е в случай че се заложи на пастелните цветове, на естествените детайли и натуралните нюанси. Плотът на мивката, имитиращ камък или дърво, ще наподобява ужасно, а декоративната функционалност може да бъде предоставена на произведения от ратан.
 Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

6. Акценти
Ако не сте радетели на минимализма, а белият цвят ви се коства отегчителен и прост, пробвайте да експериментирате с довършителните работи. Така да вземем за пример, може да боядисате част от стената в обичания си цвят. Подът може да остане безпристрастен, с цел да се стигне до пренатрупване. Отличен вид са изобретателните тапети с живописни щампи, флорални детайли ли реплика на творби на изкуството.
 Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР