При огромен интерес най-успешният български футболен треньор Димитър Пенев представи

...
При огромен интерес най-успешният български футболен треньор Димитър Пенев представи
Коментари Харесай

Плевен с мощни възгласи ЦСКА при представянето на книгата на Димитър Пенев

При голям интерес най-успешният български футболен треньор Димитър Пенев показа публично в Плевен автобиографичната си книга " Стратега ".

Популярният създател бе посрещнат в общинската зала " Катя Попова " с мощни възгласи " ЦСКА ", а кметът на града Георг Спартански го удостои за заслуги с " Почетен плакет на община Плевен ".

" С лъчение и близост вие вършиме хората щастливи ", сподели кметът в одобрение към изтъкнатия състезател, треньор и състезателен активист. " Вие сте единственият българин, който съумя да направи цялостен един народ да се почувства благополучен ", означи Спартански.

Плевенският кмет акцентира заслугите на Пенев при разкриване на млади български футболните гении и образуването на националния тим.

" Изкуство е да се накара всеки футболист със своите самостоятелни качества да се изяви като групов състезател. Пенев е внимателен и няма да отговори за какво българският футбол е на това състояние в този момент ", сподели кметът в отговор на заложен от публиката въпрос. Гостът получи и специфичен подарък от Спартански - бутилка ракия " Аристократ ", тъй като е, както се изрази плевенският кмет " благородник в живота ".

Сред присъстващите на срещата бе част от спортната общност на Плевен, легендата на плевенския футбол Пламен Гетов, легендата на плевенския баскетбол Цветан Антов, футболен клуб " Спартак " и още доста хора - млади и остарели.

Димитър Пенев разкри, че е уверен повече от всеки път, че футболът е групова игра и напомни, че има опит в нея от 6-7-годишен, когато почнал първи тренировки. Помня, че постоянно съм бил подготвен за тренировки, а най-големи отговорности изпитвах в националния тим, призна той. Не пропусна да опише спомен за играта си с ЦСКА в Плевен със локалния " Спартак ", а един от акцентите на срещата бе спомен за мачовете ЦСКА-Левски с негово присъединяване. Актьорът Веселин Плачков рецитира стихотворение на плевенския стихотворец, драматург и публицист Илко Иларионов, наречено " Чудото ", отдадено на " момчетата от Пеневата чета и американското лято ". На въпрос дали в миналото ще се повтори " американското лято ", Пенев бе сбит: " Трябва да се пита баба Ванга ". После разясни, че не желае да дава препоръки на днешни футболисти и експерти, тъй като постоянно думите му се преиначавали. После описа спомен за артиста Стефан Данаилов по молба на публиката.

" Книгата обгръща в 263 страници от всички интервали от живота на Пенев като състезател и треньор. Няма тематики табута, които да са избегнати ", сподели съавторът, журналистът Иво Тонков. Показани са 200 фотоси, някои от които не са известни до момента. Пенев раздаде в Плевен доста подписи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР