При нашето ниво на ваксинация няма нужда толкова да се

...
При нашето ниво на ваксинация няма нужда толкова да се
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Практически ваксинацията у нас е спряла

При нашето равнище на имунизация няма потребност толкоз да се фокусираме върху имената и разновидностите. Те ще си минат поетапно по този начин или другояче - в границите на от 6 до 8 седмици, в които би трябвало да сме доста деликатни. Хора, пазете се! Това съобщи в студиото на bTV проф. Мира Кожухарова.

Симптомите на новите подварианти са безусловно същите. Затова и критерия не може да бъде единствено какъв брой от интензивните кревати са заети, тъй като ние не знаем на каква база се пресмятат. Достатъчно се грижим за това да не се претрупа Здравната система, дано в този момент тя се погрижи хората да не страдат, добави още Кожухарова.

По думите ѝ, хората, които не са имунизирани, има огромна възможност да прекарат инфекцията това лято или през септември. А тези, които са имунизирани, се имунизират с бустер в този момент и са подготвени да си слагат ваксини и отсега нататък.

Вирусът се променя. Той не е първия вид, с който се сблъскахме. Всъщност, ние имаме имунитет против един извършител, който към този момент е изменен.

От тази графика, която демонстрирам и която доста ме тормози, излиза наяве, че на практика имунизацията у нас е спряла. В момента нарастналите бройки имунизирани хора са тези, които си вършат втори бустер. Около една трета от популацията в България е склонно да се защищава, а останалите 70% чакат да видят какво ще стане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР