При изключително строги мерки за сигурност в спортен комплекс Парк

...
При изключително строги мерки за сигурност в спортен комплекс Парк
Коментари Харесай

Днес в Бургас започва плувен турнир

При извънредно строги ограничения за сигурност в състезателен комплекс " Парк Арена ОЗК " от петък до неделя ще се организира тазгодишното издание на интернационалния шампионат по плуване " Купа Бургас " - Гран При, който е и олимпийска подготовка. Организатори са Българската федерация по плувни спортове, с поддръжката на Община Бургас.

Съгласно заповед на министъра на опазването на здравето, от 29 октомври всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено се организират без аудитория.

Атрактивната конкуренция да се организира при безкомпромисно съблюдаване на ограниченията за сигурност, взеха решение на работна среща представители на РЗИ-Бургас, ОД на Министерство на вътрешните работи, родната федерация по плувни спортове, Оперативна програма " Спортни парцели " и Община Бургас.

Всички плувци, треньори и длъжностни лица наложително би трябвало да носят маски. Състезателите могат да ги смъкват единствено при старта на своята дисциплинираност, след което още веднъж да ги слагат.

На входа на " Парк Арена ОЗК " ще има непоколебим пропускателен режим. Ще бъдат проверявани чантите на всички. Ще се мери и температурата на всеки, който има право на достъп до плувния басейн. На спортния комплекс прецизно ще се следи за съблюдаване на нужната отдалеченост сред всички присъстващи.

Любителите на плуването могат да наблюдават онлайн влиятелното съревнование на уеб страницата на Българската федерация по плувни спортове:

230 елитни плувци от България, Сърбия и Турция ще спорят за медалите и предметните награди на интернационалния шампионат " Купа Бургас " - Гран При.

Има и стабилен награден фонд в размер на 21 800 лв., като Община Бургас е осигурила 20 000 лв.. 

Премии ще получат първите 10 плувци от всеки пол, събрали най-вече точки по ФИНА от финалните плувания в три дисциплини от програмата на шампионата.

Организаторите приканват всички с право на достъп на състезателен комплекс " Парк Арена ОЗК " по време на тридневното съревнование да бъдат оптимално дисциплинирани във връзка с наложените ограничения за сигурност по отношение на пандемията от Ковид-19.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР