Президентската институция трябва да уважава конституционната форма на България. Ние

...
Президентската институция трябва да уважава конституционната форма на България. Ние
Коментари Харесай

Даниел Лорер : Парламентът определя ключовите теми и политики у нас

" Президентската институция би трябвало да почита конституционната форма на България. Ние живеем в парламентарна република и Народното събрание дефинира основните тематики и политики у нас. Българският парламент взе доста ясно решение във връзка с военната помощ към Украйна. Тя би трябвало да се реализира освен еднократно, само че и да продължава, както е записано в решението на 48-ото Народно събрание. Не разбираме какво президентството не схваща в това решение, с цел да го квалифицира като неточност ", съобщи Даниел Лорер от " Продължаваме Промяната " в коментар на изявление на президента Румен Радев, представен от Нова телевизия.

Припомняме, че президентът съобщи, че страната ни ще наложи несъгласие на възможни нуклеарни наказания против Русия и, че не би трябвало да позволява грешката още веднъж да изпраща оръжия към Украйна.

Според Лорер, във връзка с нуклеарната енергетика Радев се е изказал извънредно преждевременно.

„ Редно е да се изясни на българската общност за какви наказания става дума въобще. Ако приказваме за износни наказания – т.е. да не се продават материали на „ Росатом”, които да се дават на съветските военни по заобиколен метод – уповавам се той да няма проблем с това. По отношение на нуклеарното гориво – нямам доверие Европа да наложи наказания на това, тъй като на континента има 14 съветски реактора. Но 48-ото Народно събрание към този момент се погрижи за това. Вече сме взели решение, което инструктира Министерски съвет да откри различни доставки на гориво и за 5-и и 6-и блок. Българската общност би трябвало на първо място да бъде спокойна ", сподели той.

" Токът няма да спре. АЕЦ-ът няма да спре. Излишно е президентството да насажда у нас страхове, че такова нещо може да се случи”, акцентира Даниел Лорер.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР