Президентите на Руската федерация и Беларус Владимир Путин и Александър

...
Президентите на Руската федерация и Беларус Владимир Путин и Александър
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко се срещат на 22 февруари в Сочи

Президентите на Руската федерация и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко ще проведат диалози в Сочи на 22 февруари, заяви пресслужбата на Кремъл в петък. По-рано прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков разгласи датата на тази среща, само че не посочи къде ще се организира.

Пресслужбата на Кремъл отбелязва, че Лукашенко ще бъде в Русия на работно посещаване.

"Предвижда се да се обсъдят основни въпроси в развиването на руско-беларуските връзки на стратегическо партньорство и съюз. Специално внимание се възнамерява да се обърне на огромни взаимни планове в комерсиалната, икономическата, енергийната, културната и филантропичната сфери, както и на по-нататъшно развиване на интеграционните процеси в границите на съюзническата страна ", заяви Кремъл.

Междувременно пресслужбата на белоруския водач заяви, че Лукашенко към този момент е отпътувал на работно посещаване в Русия.

Беларуският опозиционен водач Светлана Тихановска прикани управляващите в Русия да "се вслушат в хората " след митингите, провокирани от хвърлянето в пандиза на рецензия на Кремъл Алексей Навални.

Тихановска, чийто брачен партньор беше хвърлен в пандиза в Беларус предходната година, откакто се опита да се записва като претендент за президент, също по този начин направи паралел сред нейната орис и тази на брачната половинка на Навални Юлия. Тя я прикани да се "държи, да се бори и да има религия ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР