Германският министър на отбраната Борис Писториус се срещна с предварителното

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус се срещна с предварителното
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната посети военнослужещи от Бундесвера в Литва

Германският министър на защитата Борис Писториус се срещна с предварителното командване на бригадата на Бундесвера във Вилнюс, съобщи ДПА.

Предварителното командване ще бъде ситуирано в Литва, до момента в който не се изпрати непрекъсната бригада, която се чака да дойде през 2027 година

„ Много, доста съм удовлетворен от това, което вършиме тук. То е за образец, то е невиждано в историята на републиката и Бундесвера ", сподели Писториус на срещата с бойците, водени от полковник Андре Хастенрат.

Германското държавно управление се ангажира да разположи в Литва непрекъсната, боеспособна и самостоятелна бойна единица по отношение на изменящата се обстановка в региона на сигурността в Европа. Очаква се бригадата да реализира оперативна подготвеност до 2027 година Планира се непрекъснатото наличие на към 4800 военнослужещи и 200 цивилни чиновници от Бундесвера, които ще могат да доведат фамилиите си с тях.

Екипът за предислокация, състоящ се от към 20 бойци, дойде в Литва на 8 април. Той се състои от експерти от разнообразни области и до четвъртото тримесечие на 2024 година би трябвало да се разрасне до екип за предислокация от към 150 мъже и дами.

„ На верен път сме “, сподели Писториус в къса тирада пред бойците.

След срещата с командването, Писториус се насочи към литовската военна база в Пабраде. Германски военнослужещи вземат участие в учението на НАТО „ Steadfast Defender 24 “ - най-голямото от края на Студената война преди към 35 години, показва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР