Искам да заявя категорично, че за следващия едногодишен период цената

...
Искам да заявя категорично, че за следващия едногодишен период цената
Коментари Харесай

КЕВР: Цената на тока за домакинствата ще нарасне средно с 2%

Искам да заявя изрично, че за идващия едногодишен интервал цената на електрическата електрическа енергия от АЕЦ " Козлодуй " ще остане непроменена. На 1 юли няма да произнесем доста по-висока стойност. Средното изменение на цената на тока ще бъде към 2%. Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" В обществото продължава да се натоварва напрежение, което се провокира от разнообразни изявления и изказвания на разнообразни лица. Основата на всичко това беше изказването беше заявката за цена на електрическата сила от АЕЦ " Козлодуй ", съобщи Иван Иванов.

Той сподели, че за последните две години АЕЦ " Козлодуй " на практика е изискал една и съща цена на тока. И съобщи " Няма никакво съображение тази година комисията да се произнесе с решение за цена друга от миналогодишната ".

63,48 лв. стотинки бе одобрената цена на тока за предходната година. За 2024 тя щяла да бъде доста близка до тази, увери ръководителят на КЕВР.

За цената на семействата Иван Иванов прикани българските жители да не изпитват терзания. Той сподели, че рамката за цената след 1 юли към този момент е обрисувана от специалистите на КЕВР, само че към момента имало да се извършат спомагателни калкулации.

" Средната смяна ще бъде към 2%. Всички други тълкувания са спекулативни ", безапелационен бе Иванов.

Той изясни, че е невероятно КЕВР да не регистрира всички инфлационни процеси при определянето на цените на тока, все пак обаче ръководителят на КЕВР бе безапелационен, че изменението на цената е доста по-ниска от показателя на инфлация през миналите 12 месеца и прогнозния за идната 1 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР