Това се случва седмица, след като горя строителна площадка на

...
Това се случва седмица, след като горя строителна площадка на
Коментари Харесай

Пламна сграда на фармацевтичната компания Novo Nordisk в Дания

Това се случва седмица, откакто пламтя строителна площадка на компанията в датския град Калундборг
Голям пожар избухна в офис постройка на фармацевтична компания Novo Nordisk в датския град Багсверд, наоколо до столицата Копенхаген. Полиция и пожарникари обезопасяват региона, не се оповестява за потърпевши.

Огънят е тръгнал от контейнер на строителна площадка на Novo Nordisk и се е популяризирал към покрива на прилежаща офис постройка, също благосъстоятелност на компанията.

Телевизионни фрагменти от мястото на случая демонстрират гъст сив пушек, издигащ се над постройките. Хората, работещи там, са били евакуирани. Пожарът към този момент е овладян, само че напъните за цялостното потушаване на пламъците към момента не престават, заяви локалната противопожарна работа, представена от Ройтерс. 

Говорител на компанията, профилирана в производството на медикаменти за диабетици - Ozempic, и за намаляване - Wegovy, заяви, че е наранена офис постройка, без да посочи доколко. Видимо от фрагментите на медиите обаче, наподобява, че вредите са огромни. 

Местната полиция посъветва жителите наоколо да останат на закрито и да държат прозорците затворени, макар че няма известия за потърпевши. 
 
Строителна площадка на Novo Nordisk в датския пристанищен град Калундборг беше наранена от пожар предходната седмица. От компанията разясниха тогава, че това надали ще забави проектите им за увеличение на производството. 

През април пожар погълна Старата фондова борса в Копенхаген. За датчаните тази постройка е като " Нотр Дам " за парижани. Борсата в датската столица, датираща от началото 17-и век, е една от забележителностите в града и е известна туристическа атракция. В нея допреди 50 години се е помещавала датската фондова борса. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР