Президентът Владимир Путин обеща подкрепа за военната мощ на Русия

...
Президентът Владимир Путин обеща подкрепа за военната мощ на Русия
Коментари Харесай

Путин обеща още подкрепа за военната мощ на Русия


Президентът Владимир Путин даде обещание поддръжка за военната мощност на Русия по време на честването на Деня на успеха във Втората международна война – честване, което става все по-важно за ръководството му от две десетилетия, съобщи БГНЕС. Речта на президента пред хиляди бойци и ветерани на Червения площад се състоя при започване на годишния церемониал, в който стотици единици военна техника минават по улиците на Москва.

“Уроците от отминалата война още веднъж са настоящи и през днешния ден. Ние направихме и ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме огромните благоприятни условия на нашите въоръжени сили ”, сподели той.

„ Тези в актуалната съветска войска си спомнят “клетвата ” на руските бойци, сражаващи се с нацистка Германия “, добави той: “Аз загивам, само че няма да се предам ”.

Двудневният празник, отдаден на успеха от 1945 година, тази година е на фона на засиленото напрежение сред Русия и Запада и опасенията от нова конкуренция във въоръжението сред Руската федерация и Съединени американски щати. Москва наскоро съобщи, че ще усили военното си наличие в Арктика, стремейки се да утвърди въздействието си в стратегическия район.

Паради и празнувания се организираха в огромни и дребни градове в цялата страна – от европейския анклав на Калининград до далекоизточния Сахалин, покрай Япония.

Планираните в столицата полети бяха анулирани обаче поради неприятното време, оповестиха организациите в страната.

Държавната телевизия излъчи маршове от т. н. региони на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, като от непризнатата република Луганск – украински отделил се район, ръководен от подкрепяните от Русия сепаратисти.

Конфликтът сред силите на Киев и сепаратистите лиши към 13 000 живота през последните пет години.

Почти половината от руснаците са декларирали, че възнамеряват да участват на събитието в чест на Деня на успеха тази година, съгласно държавния социологически институт VTsIOM. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР