Президентът Румен Радев ще участва в честванията по повод 135-ата

...
Президентът Румен Радев ще участва в честванията по повод 135-ата
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в честванията по повод 135-ата годишнина от Съединението в област Пловдив

Президентът Румен Радев ще взе участие в честванията във връзка 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в селата Брестовица и Първенец, както и в Пловдив. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

От 10.00 часа в село Брестовица президентът ще участва на възстановката на укриването на Васил Левски във „ Влаховата къща “, след което ще приветства жителите и гостите на селото. Във възрожденската постройка Румен Радев ще открие барелеф на Апостола на свободата.

В село Първенец от 11.30 часа президентът ще взе участие в тържественото шествие във връзка 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На площада пред НЧ „ Съзнание 1873” в 11.50 часа президентът ще произнесе слово, след което ще следи историческа възстановка и ще сервира цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението.

В 20.30 часа на площад „ Съединение “ в Пловдив президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената гала във връзка 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В 20.45 часа президентът ще произнесе слово.

На тържествената гала в Пловдив ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР