24 души загинаха при срутването на участък от минаваща през

...
24 души загинаха при срутването на участък от минаваща през
Коментари Харесай

Рухна магистрала, загинаха 24 души

24 души починаха при сриването на сектор от минаваща през планина автомагистрала в китайската провинция Гуандун. 30 ранени в случая са били откарани в болница, като животът на потърпевшите не е в заплаха, съобщи Би Би Си.

Инцидентът станал през нощта против сряда, в 2,10 часа локално време, когато придвижването по скоростния път не било доста натоварено.

По неразбираеми за момента аргументи 18-метров сектор от шосето се срутил. Пропаднали 18 транспортни средства.

Снимки, оповестени в обществените мрежи и излъчени от локалните медии, демонстрират пушек и пламъци, които се издигат от дълбокатая урва, в която са паднали колите.

Близо 500 души са изпратени да вземат участие в избавителните работи.

През последните седмици провинция Гуандун беше наранена от поредност от бурни климатични феномени, включително наводнения и торнадо. Бедствията предизвикаха гибелта на четирима души, а 110 000 други бяха принудени да се изтеглят, написа Труд.

Наводненията повредиха десетки къщи, затвориха учебни заведения и провокираха анулация и отсрочване на полети. Според управляващите икономическите вреди за провинцията от естествените катаклизми възлизат на 140,6 милиона юана (19,4 млн. долара).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР