Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефективна предизборна кампания,

...
Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефективна предизборна кампания,
Коментари Харесай

Румен Радев иска честна, равнопоставена и ефективна предизборна кампания

Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефикасна предизборна акция, с цел да може идващият парламент да бъде действително отражение волята на българите. Това стана ясно на срещата му с извънпарламентарните партии за безвредното осъществяване на парламентарните избори.

Държавният глава изясни, че консултациите за изборите с извънпарламентарните партии са значими освен за осъществяване на конституционното право, само че и тъй като изборите ще бъдат за първи път в условия на пандемия. Това постанова отговорност и старания освен в институциите, само че и от всички политически субекти, тъй като би трябвало да се подсигурява и да се направи всичко належащо за здравето на хората, правото на избор и доверие в изборния развой, настоя Радев, представен от news.bg.

За президента е значимо в границите на консултациите да чуе както извънпарламентарните партии, за тяхното мнение по значимите въпроси за изборите. Целта е всички дружно - институции и партии, да търсят най-хубавото решение в полза на хората, за тяхното здраве, избор и на доверие в изборния развой, с цел да има естествена изборна интензивност и законно определен парламент, безапелационен бе Румен Радев.

Заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че би трябвало да се водят съвещания с най-широк кръг политически представители. Дори 1 000 индивида да гласоподават за дадена политическа групировка, жителите би трябвало да имат мнение, уточни Йорданов. Той е на мнение, че би трябвало да бъде посочено на коя дата ще се проведат изборите, като президентът трябвало да се съобрази с мнението на останалите политически партии.

" Отговорността е на президента и откровено се надяваме да не се повлияете, защото ръководещите са шумни и кресливи, употребяват всякакво влияние върху вас, да вземете вярното решение ", надява се Йорданов.

Страховете на хората не би трябвало да попречат на изборната интензивност, настоя Филип Станев и добави, че идните избори слагат сянка на подозрение до каква степен те ще бъдат почтени, откакто бъдат направени от ръководещата партия. Той е на мнение, че е много необичайно българският министър председател да спи с револвер на глава си и кюлчета злато в шкафчето си.

Припомняме, на 7 декември 2020 година президентът Румен Радев прикани изборите да се проведат в период и загатна датата 28 март.

На 5 януари 2021 година той стартира съвещания със здравните управляващи по какъв начин да се проведат избори по време на пандемия от ковид. След това се срещна с кметовете. На 7 януари Радев се съветва с Обществения съвет към ЦИК за идните избори.

На 6 януари министър председателят съобщи, че датата за изборите към този момент е решена - 28 март, надлежно казана дума, хвърлен камък.

Преди това ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева сподели, че желае да знае на кого датата 28 март не отърва.

След като следи водосвета на бойните флагове на Богоявление президентът Радев разгласи, че не вижда никаква подготовка и подготвеност за избори.

Ден по-късно министър председателят с яд прекъсна съвещанието на НОЩ и запита кой диктува на президента датата за изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР