Президентът Румен Радев нападна изключително остро Демократична България“ и Продължаваме

...
Президентът Румен Радев нападна изключително остро Демократична България“ и Продължаваме
Коментари Харесай

Румен Радев срина ПП и ДБ: Партиите на войната да спечелят вота, после да пращат армия в Украйна

Президентът Румен Радев атакува извънредно остро „ Демократична България “ и „ Продължаваме Промяната “ поради изказванията им, че в идващия парламент ще работят за отстраняването на президента посредством импийчмънт с претекст, че той стопира изпращането на оръжие за Украйна.

„ Партията на войната дано завоюва изборите, дано сформира държавно управление, дано поеме отговорност за решението българската войска да съобщи оръжие на Украйна.

Хора, които не схващат нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват. Войната към този момент зацикли във фаза на цялостно взаимно безсилие, тя въвлича всички нас “, разгласи Радев, заемайки позиция в предизборна обстановка.

Той направи своите изказвания в пловдивскоо село Устина, където беше поради Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Реклама

Радев повтори още веднъж тезата си, че е срещу даването на оръжие, в това число и от запаса на армията, за Украйна. Киев на няколко пъти изиска гаубици, изтребители и ракетни комплекси от София, само че Радев и военният министър Димитър Стоянов изрично отхвърлят даже да се приказва по този въпрос.

„ Категорично съм срещу за изпращане на въоръжение от запасите на българската войска в зоната на военните дейности. Още в първите часове България съобщи ясна позиция, че изрично осъжда експанзията на Кремъл против суверенна страна, само че не преставам да считам, че този спор няма военно решение.

Мирът може да бъде реализиран единствено с неотложно преустановяване на огъня и с разговор. Относно всички тези апели желая да припомня, че служебното държавно управление извърши решението на 48-ото Народно заседание за военна помощ за Украйна, и там доста ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с българските благоприятни условия.

Огромният унищожителен потенция на този спор, неговата ескалация, утежняването на сигурността в нашия район изисква служебното държавно управление да дава отговор на първо място за член 9 от Конституцията – да подсигурява сигурността и териториалната целокупност на страната. Това значи не намаляване на нашия защитителен потенция, а неговото запазване и развиване. „, уточни той.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР