Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя

...
Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя
Коментари Харесай

Meta се защити след критиките на ЕК

Мета, компанията зад Фейсбук и Instagram, във вторник отбрани своя развой за понижаване на риска.

Изявлението бе направено, откакто стана ясно, че Европейската комисия  (ЕК) е почнала следствие на нейните Фейсбук и Instagram за това, че не са се справили с лъжливата реклама и дезинформация преди изборите за Европейски парламент (EП), оповестява " Ройтерс ".

" Имаме добре открит развой за идентифициране и намаляване на рисковете на нашите платформи. Очакваме с неспокойствие да продължим съдействието си с Европейската комисия и да им предоставим спомагателни детайлности за тази работа ", сподели представител на Meta.
 Европейска комисия публично проверява за дезинформация Meta преди изборите
Европейска комисия публично проверява за дезинформация Meta преди изборите

Kомисията е загрижена, че механизмите за сигнализиране на нелегално наличие на Мета, не дават отговор на условията

Припомняме, че хипотетичните нарушавания включват политики и практики на " Мета ", свързани със заблуждаващи реклами, дезинформация и политическо наличие . Освен това се преглежда неналичието на ефикасен цивилен дискурс в действително време от трети страни и инструмент за наблюдаване на изборите преди вота за Европейски парламент.

Комисията е загрижена, че разпространяването на такова наличие може да съставлява риск за гражданския дискурс, изборните процеси и главните права, както и за отбраната на потребителите.

Meta е в развой на унищожаване на " CrowdTangle " — инструмент за обществена информация, който дава опция за наблюдаване на изборите в действително време от откриватели - без да предлага съответна подмяна. Според Европейска комисия, по време на избори достъпът до такива принадлежности следва да бъде уголемен.

Комисията също е загрижена, че механизмите за сигнализиране на нелегално наличие, отбрана на потребителите и подаване на тъжби не дават отговор на условията на Закона за цифровите услуги . Също по този начин, комисията отбелязва дефекти в процеса на Meta за обезпечаването на обществено налични данни за откриватели.
 Европейски Съюз проверява Meta за съветската дезинформация преди евроизборите
Европейски Съюз проверява Meta за съветската дезинформация преди евроизборите

Регулаторите подозират, че Meta не прави задоволително, с цел да модерира политическо наличие на своите платформи

Производството е учредено на прелиминарен разбор на отчет за оценка на риска, изпратен от " Мета " през септември 2023 година, отговори на публични запитвания за информация, и обособен разбор на Комисията. То не визира никое друго произвеждане, което Комисията може да реши да стартира във връзка с всяко друго държание, което може да съставлява нарушаване според Законодателния акт за цифровите услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР