Президентът на Украйна Володимир Зеленски заговори за връзка между нападението

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заговори за връзка между нападението
Коментари Харесай

Зеленски заговори за връзка между нападението на Хамас срещу Израел и нахлуването на Русия в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заприказва за връзка сред нападението на " Хамас " против Израел и нахлуването на Русия в Украйна. При това той разкритикува Иран и за двата спора.

" Единствената разлика е, че терористична организация атакува Израел. Украйна бе нападната от терористична страна. Обявените планове са разнообразни, само че същността е същата ", съобщи Зеленски посредством видеовръзка пред Парламентарната асамблея на НАТО в Копенхаген.

Властите в Техеран отхвърлят да са доставяли на Русия дронове камикадзе " Шахед " за удари против Украйна и също по този начин настояват, че не са забъркани в офанзивите против Израел през уикенда. Киев обаче счита, че към 1000 основани от Иран безпилотни самолета Shahed са били употребявани от Русия единствено през последните шест месеца.

" Иран не може да каже, че няма нищо общо с това, което се случва в Украйна, в случай че продава дроновете си на Русия. Не могат да кажат, че нямат нищо общо с това, което се случва в Израел, в случай че неговите публични лица поддържат това, което се случва там ", сподели Зеленски.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън обаче уточни, че няма доказателства, че Иран стои зад последните офанзиви против Израел, само че сподели, че има дългогодишни връзки сред Техеран и " Хамас ".

Зеленски също по този начин прикани Запада за единение пред лицето на световните събития.

" Не е моментът да се отдръпваме от интернационалната сцена във вътрешни разногласия. Не е моментът да се изолираме. Не е моментът да мълчим или да се преструваме, че терорът на един континент не визира световните каузи ", сподели украинският президент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР