Президентът на Украйна Володимир Зеленски говори за настоящата ситуация на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски говори за настоящата ситуация на
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските войски постепенно се движат напред

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приказва за актуалната обстановка на фронта. Това разгласи той в свое видеообръщение в края на 257-ия ден от войната, предава УНИАН.

" Като цяло нашите сили са в положение на дейна защита на фронта - в някои региони на изток и юг ние последователно изтласкваме врага обратно. Ние последователно се придвижваме напред. Донецка област остава епицентърът на най-голямото безумство на окупаторите – всеки ден умират със стотици. Земята пред украинските позиции е безусловно осеяна с телата на окупаторите “, сподели президентът, съобщи Агенция " Фокус ".

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на пълномащабното навлизане украинските военни са ликвидирали 76 460 съветски бойци.

Така общите бойни загуби на съперника от 24 февруари насам са към 76 хиляди 460 души, от които 530 са премахнати през миналото денонощие.

Освен това, съгласно ВСУ, са унищожени 2771 танка, 5630 бойни бронирани машини и други

Украинската войска последователно освобождава страната от руснаците. Към 6 ноември украинските бойци към този момент са съумели да освободят 37% от окупираните земи.

Сега източният фронт остава главният епицентър на войната. Руснаците се пробват да завладяват Бахмут и Соледар в Донбас, с цел да реализиран най-малко някакъв триумф на фронта след поредност от провали.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР