Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отхвърли твърденията на опозиционния

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отхвърли твърденията на опозиционния
Коментари Харесай

Ердоган скръцна със зъби, даде урок на опозицията

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отхвърли изказванията на опозиционния политически алианс, че няма право да се кандидатира на идващите президентски избори, тъй като към този момент е бил избиран два пъти – през 2014 и 2018 година, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

„ Турция мина към нова система на ръководство на изборите през 2018 година Това значи, че е била нулирана. По логиката и съгласно закона президентът, определен през 2018 година, е първият президент по новата система “, сподели Ердоган на заседание в егейския окръг Денизли в събота.
-->
Опозиционният Национален алианс твърди, че актуалният президент няма право да се кандидатира на президентските избори в средата на май, тъй като конституцията споделя, че едно и също лице може да бъде избирано за президент единствено два пъти. Ердоган разкритикува опозицията, че издига неоснователни причини, като сподели: „ Ето, като виждат, че не могат да намерят (свой) претендент, нападат моята кандидатура “.

„ Аз съм президент от четири и половина години. Къде бяхте през това време? Защо не казахте всичко това преди? Допълнената конституция с гласа на народа през 2017 година е толкоз ясна, че не оставя поле за съмнения (за моята кандидатура) “, съобщи той.

Ердоган ще се яви на изборите като общ претендент на Републиканския алианс, който се състои от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и Партията на националистическото деяние. Опозиционният Национален алианс занапред стартира вътрешни съвещания за издигане на претендент, който да се изправи против Ердоган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР