Президентът на Турция нападна остро премиера на Израел, наричайки го

...
Президентът на Турция нападна остро премиера на Израел, наричайки го
Коментари Харесай

Ердоган нарече Нетаняху „военнопрестъпник“ и „касапина на Газа“

Президентът на Турция атакува остро премиера на Израел, наричайки го военнопрестъпник поради войната в Газа. Обръщайки се към делегатите на министерската среща на върха на Организацията за ислямско съдействие в Истанбул, Реджеп Тайип Ердоган, че Нетаняху ще бъде съден също като някогашния президент на Югославия Слободан Милошевич.

 
Нетаняху, касапинът на Газа, е освен военнопрестъпник, само че несъмнено ще бъде съден като касапин на Газа, тъкмо както Слободан Милошевич беше съден.
Реджеп Тайип Ердоган – президент на Турция

 

Той персонално разкри пред камерите, че въпросът не е единствено Газа или Рамала, а, че преследва експанзионистични цели. Следователно отбраната на Газа и Палестина през днешния ден значи отбрана на Мека, Медина, Истанбул, Дамаск, Бейрут, Багдад и други ислямски земи наред с Йерусалим.

Турският водач прикани всички мюсюлмански страни да се обединят против експанзията на Израел против Газа. Ердоган добави, че единствено, изтъквам, 3-5 страни подкрепяли Тел Авив, до момента в който 121 страни упорстват за прекъсване на военните дейности и кръвопролитията.

„ Единственият път към мира “, по думите му, е основаването на палестинска страна.

Ердоган е уверен, че сегашната конструкция на Организация на обединените нации няма да донесе мир и изиска промени в Съвета за сигурност, органа, който взема значимите решения.

Изглежда в този момент Израел се надпреварва с времето, с цел да нанесе гибелен удар на Хамас – в случай че това въобще е допустимо – преди да бъде заставен да се съгласи на ново преустановяване на огъня.

Но засиленото движение на интервенциите може в допълнение да форсира този график и да направи още по-големи елементи от изолираната територия негодни за живот.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР