Президентът на Техническия комитет на Европейския съюз по гимнастика и

...
Президентът на Техническия комитет на Европейския съюз по гимнастика и
Коментари Харесай

Мария Петрова е била в Минск като президент на контролното жури на тестово състезание преди провеждането на Вторите Европейски игри

Президентът на Техническия комитет на Европейския съюз по гимнастика и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова е била в Минск като президент на контролното жури за тестовото съревнование преди провеждането на Вторите Европейски игри, които ще се състоят от 21 до 30 юни в столицата на Беларус.

След извънредно сполучливото дебютно издание през 2015 година в Баку (Азербайджан), в този момент уредниците и домакините са окуражени срещата на най-хубавите спортисти от Стария континент да се трансформира още веднъж в същински състезателен празник.

Игрите се организират един път на 4 години и се управляват от Европейските олимпийски комитети. Спортната стратегия за Минск 2019 включва надпревари по: пукотевица с лък, лека атлетика, бадминтон, баскетбол 3х3, плажен футбол, бокс, кану-каяк, колоездене, спортна гимнастика, художествена гимнастика, аеробика, акробатика, скокове на батут, джудо, карате, самбо, пукотевица, тенис на маса и битка.

Десет от спортовете ще са част от квалификационната система за продобиване на квоти за присъединяване в Олимпийските игри Токио 2020. Състезателите, треньорите и длъжностните лица ще бъдат настанени в изцяло актуализирания комплекс на Университета на Минск. За гимнастическите спортове, надпреварите се провеждат дружно - спортна гимнастика мъже и дами, аеробика и батут, художествена гимнастика и акробатика като гимнастичките и акробатите се редуват в осъществяванията си по време на самото съревнование.

Игрите, като организация са доста тържествени и впечатляват със своята динамичност и многообразие. Вложени са доста средства, старания и размах от страна на уредниците, с цел да може феновете да се усещат добре и да се насладят на надпреварите, а участниците да дадат най-хубавото от себе си. 12 самостоятелни състезателки (по една от страна) и 8 ансамбъла ще се борят за купите в художествената гимнастика на Европейски игри.

Мария Петрова съобщи за фейсбук страницата на БФХГ, че по време на престоя си като президент на контролното жури за тестовото съревнование е посетила и новопостроения комплекс по художествена гимнастика, който впечатлява с прелестните си условия за работа на националните тимове в Беларус. Тестовото съревнование при дами самостоятелно е спечелила Дина Аверина (Русия), пред Алина Гарнаско (Беларус) и Кристина Вердес (Румъния), а при ансамблите призовата тройка е Беларус, Русия и Естония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР