Президентът на САЩ Доналд Тръмп пропусна обсъжданията за климатичните промени

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пропусна обсъжданията за климатичните промени
Коментари Харесай

Тръмп пропусна заседанието на Г-7 за климатичните промени

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пропусна разискванията за климатичните промени през днешния ден на лидерската среща на Г-7 във Франция, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Беше планувано той да взе участие в днешното съвещание за климата, биоразнообразието и океаните, само че първоначално, до момента в който на репортерите бе разрешено да бъдат в залата, столът му остана празен. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че въпреки Тръмп да не е участвал, съветниците му са били там. Ройтерс отбелязва, че с изявлението си френският президент е омаловажил отсъствието на американския си сътрудник.

Макрон изясни, че Тръмп е бил ангажиран с двустранни срещи, и добави, че президентът на Съединени американски щати е подкрепил напъните на водачите за справяне с пожарите в Амазония. Преди това водачите се съгласиха да дават 20 милиона $ помощ за битка с огнената буря.

Програмата на президента на Съединени американски щати през днешния ден стартира със забавяне. Срещата му с немския канцлер закъсня с към два часа. После той се срещна с индийския министър председател Нарендра Моди и бе запитан за присъединяване си в климатичното съвещание. Тръмп съобщи, че това ще е идната му спирка и добави, че желае чист въздух и води. Тръмп е песимист във връзка с климатичните промени и преди време бе декларирал, че те са небивалица на китайците, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР