Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение на
Коментари Харесай

Тръмп обяви национално извънредно положение

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи национално изключително състояние на американско-мексиканската граница , с цел да се снабди с пари за строителството на обещаната от него гранична стена , оповестяват международни организации.

Американският водач се обърна към нацията в " Роуз Гардън " в Белия дом.

Той ще се възползва от изключителното състояние, с цел да употребява пари на данъкоплатците за финансиране строителството на стената без утвърждението на Конгреса.

Мярката, която съгласно критици е противоконституционна, се чака да бъде оспорвана в съда. Някои републиканци считат, че решението на американския водач е неприятна концепция.

Държавният глава означи, че изключителното състояние е належащо поради рецесията с трафика на хора, опиати и мигранти.

Доналд Тръмп разясни, че ще се подпише под законопроект за границата и ще разгласи изключително състояние , с цел да се снабди със средствата. Така той ще употребява пълномощията си, с цел да заобиколи Конгреса.

Милиардерът означи, че ще построи стената " не тъй като е предизборно заричане, което е ", а поради наркотрафика през границата.

Според него стената ще бъде ужасно нещо, " тъй като ние имаме инвазия на опиати, инвазия на хора, това е недопустимо ".

Много пъти в предишното президенти на Съединени американски щати са разгласявали национално изключително състояние, сподели той и добави, че е " доста просто, желаеме да спрем внасянето на опиати в страната ни. Искаме да спрем нарушителите и бандите да влизат в страната ни ".

Той акцентира, че ще подпише финалните документи за изключителното състояние след конференцията и добави, че по-късно държавното управление ще бъде съдено.

" И ние най-вероятно ще получим неприятно решение. И по-късно ние ще стигнем до Върховния съд ", предвижда той обстановката. Тръмп изрази вяра, че Върховният съд ще излезе с позитивно решение.

Очаква се процесът да продължи с месеци.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР