Президентът на САЩ Доналд Тръмп би искал държавният секретар Майк

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп би искал държавният секретар Майк
Коментари Харесай

Тръмп иска Помпео, Пери и Мълвейни да говорят пред Конгерса за импийчмънта

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би желал държавният секретар Майк Помпео, министърът на енергетиката Рик Пери, изпълняващият длъжността шеф на щаба на Белия дом Мик Мълвейни, както и други чиновници да приказват пред американския конгрес по време на чуването за импийчмънт.

" Вълците и медиите за подправени вести изясняват прекалено много, че хората са принудени от съдилищата да дават показания пред Конгреса. Аз се боря за бъдещите президенти и за кабинета на президента . Освен това, в действителност бих желал хората да свидетелстват ", написа Тръмп в " Туитър ".
 Болтън упрекна Белия дом в блокиране на профили в обществените мрежи
Болтън упрекна Белия дом в блокиране на профили в обществените мрежи

Тръмп отхвърли това да е правилно

Той изясни, че " Дон Макган, почитан юристът, към този момент съобщи, че не съм направил нищо неприятно . Джон Болтън е родолюбец и може би знае, че задържах парите от Украйна, тъй като е считана за корумпирана страна , и желаех да знам за какво околните европейски страни също не влагат пари ".

" По същия метод, ще ми хареса Майк Помпео, Рик Пери, Мик Мълвейни и доста други, да свидетелстват за подправения изфабрикуван импийчмънт . Това е машинация на демократите, която няма да стигне до на никое място, само че бъдещите президенти по никакъв метод не би трябвало да бъдат компрометирани . Това, което се случи с мен, в никакъв случай не трябва да се случва на различен президент ", добави Тръмп.

Помпео отговори завоалирано на туита на Тръмп на конференция. " Когато му пристигна времето, се случват всички хубави неща ", разяснява Помпео с усмивка. Помпео отклони въпрос дали Държавният департамент ще проверява теорията, че Украйна се е намесила в изборите през 2016 година

" Всеки път, когато има информация, че някоя страна е бъркала в американските избори , ние освен имаме право, само че и обвързване да подсигуряваме, че я проверяваме ", добавя Помпео.
 Тръмп пожела развой по импийчмънт в Сената на Съединени американски щати
Тръмп пожела развой по импийчмънт в Сената на Съединени американски щати

Искал " лудия " Адам Шиф да дава показания

Съдия изяснява на Тръмп, че не е монарх, президентът не е толкоз сигурен , Тръмп няма да харесва своя урок 101 от Конституцията: " Президентите не са монарси ", написа СиЕнЕн.

Коментарите на федералния арбитър за Белия дом са вследствие на делото на демократите, които желаят някогашния юрист на Белия дом Дон Макган да даде показания .

Федералният арбитър Кетанжи Браун Джаксън разпореди Макган да даде показания пред Камарата на представителите , която от април се пробва да наложи явяването му поради констатациите на Мълър, които допускат, че Тръмп попречва закона в следствието за Русия. Джаксън отхвърли изказванието на президента Тръмп, че Макган е под имунитет .

Позовавайки се на основите, които множеството американци учат в учебно заведение , съдията цитира бащите-основатели Джеймс Мадисън и Александър Хамилтън и френския посланик Алексис дьо Токвил, с цел да изясни естеството на президентската институция .

" Простичко казано, главното от последните 250 години в записаната американска история е, че президентите не са монарси ", изяснява арбитър Джексън.

" Безспорното е, че сегашни и някогашни чиновници на Белия дом работят за Хората на Съединените щати и те поставят клетва да пазят и пазят Конституцията на Съединени американски щати ", добавя съдията.
 Тръмп избухна против
Тръмп избухна против " човешката сган " - проверяващите го за импийчмънта

" Аз съм чист и съм доста по-богат, в сравнение с хората си мислят... работа, работа, работа "



Минути след правната лекция на Джаксън, Тръмп получи самобитна победа - защото Върховният съд блокира незабавното обявяване на финансовите му досиета пред комисия на Камарата, с цел да разреши на юристите му да показват малко аргументиране за какво деветте съдии би трябвало да поемат случая.

Юридическата битка евентуално ще сътвори още един казус за характера на президентската власт , защото това ще покаже, дали президентът може да откаже законна молба на Конгреса за финансовите данни на президента - обвързване, което може да се наложи на елементарните американски жители .
 Тръмп за посланика на Съединени американски щати в Украйна: Отказа да закачи фотографията ми в посолството
Тръмп за посланика на Съединени американски щати в Украйна: Отказа да закачи фотографията ми в посолството

" Тя сподели неприятни неща за мен, няма да ме пази... това не е ангел "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР