Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник

...
Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Парламентът заседава извънредно във връзка с вдигането на пенсиите

Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник (21май) да се организира изключително пленарно съвещание по искане, импортирано от народни представители от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), напомня Българска телеграфна агенция.

В дневния ред е включен и план на решение, препоръчан от ПП-ДБ, с който се задължават представителите, избрани от Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, да поддържат решение за осъвременяване на пенсиите по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване в размер на 11%.

Трета точка на съвещанието е освобождение на Александър Мумджиев от длъжността контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) поради постъпило от него съобщение. Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изпрати до заместник-председателя на 49-ото Народно заседание Росица Кирова отчет на Районна прокуратура-Враца с данни за непочтено, срамно и мощно уронващо престижа на правосъдната власт държание на Александър Мумджиев, а в позиция от Инспектората към Висш съдебен съвет оповестиха, че оферират Мумджиев за освобождение.

От " Възраждане " към този момент обявиха, че няма да вземат участие в изключителното съвещание през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР