Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно
Коментари Харесай

Асфартирането след катастрофата с НСО: Остраниха шефа на Пътното във Варна

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова разпореди неотложно да се образува дисциплинарно произвеждане против шефа на Областно пътно ръководство - Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел " Инвестиционно-ремонтни действия " в ОПУ - Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното произвеждане чиновниците са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите дейности или бездействия са позволили асфалтирането на част от права на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен случай, който приключи със загуба на човешки живот, обявиха от Министерство на регионалното развитие. В него взе участие кола на НСО, в която се возеха водачът на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков и пиарът му Найо Тицин. При конфликта почина водачът на частната кола, а брачната половинка му още е в болница в тежко положение.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за дейностите на чиновниците и на компанията направила ремонта - ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което вземат участие " ХИДРОСТРОЙ " АД и " ТРАНСТРОЙ-ВАРНА " АД, допълват от ведомството, осведоми Българска телеграфна агенция.

Малко по-рано през днешния ден министър председателят Димитър Главчев изиска незабавна инспекция по отношение на появилата се информация за асфалтирана част от път в региона на Аксаково, Варненско, където преди дни стана тежка злополука с автомобил на НСО, при която имаше и жертва. Тя бе възложена на министър Коритарова. Премиерът съобщи, че чака в незабавен порядък писмените пояснения, както и какво наказване ще бъде наложено на виновните за вземането на това решение, показаха от пресцентъра на Министерския съвет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР