Президентът на Сърбия, Александър Вучич, направи днес оценката, че Сърбия

...
Президентът на Сърбия, Александър Вучич, направи днес оценката, че Сърбия
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия доказа, че е страна на успеха

Президентът на Сърбия, Александър Вучич, направи през днешния ден оценката, че Сърбия е постигнала голям прогрес през последните 10 години, откогато той пристигна на власт, и добави, че се гордее с тези резултати, тъй като страната " не наподобява " на това, което той наследи през 2012 година, заяви организация Бета.

След гала във връзка началото на реконструкцията на централната кула на мемориалния център " Старо саймище ", където по времето на Втората международна война е имало нацистки концлагер, Вучич сподели, че през 2012 година междинната заплата в Сърбия е била към 330 евро, т.е. съвсем два пъти по-малка от сегашната, и че през последното десетилетие Сърбия е построила повече автомагистрали, в сравнение с през предходните 50 години, и повече лечебни заведения, в сравнение с през предходните 60 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сърбия се модернизира и промени и сподели, че може да бъде страна на триумфа, а не на неуспеха и нещастието. Имахме мир и непоклатимост и голям стопански прогрес с фискална консолидация, уточни Вучич. Сръбският президент сподели, че през днешния ден Сърбия печели повече от експорт на програмен продукт, в сравнение с от селско стопанство, което е доказателство за модернизацията, осъществена през тези 10 години.

Много значимо е да продължим по пътя на мира и стабилността, към по-нататъшна рационализация и индустриализация, сподели сръбският президент.

По мотив ремонта на кулата на мемориалния център " Старо саймище " Александър Вучич се извини през днешния ден на оживелите концлагеристи и жители, че централната кула на някогашния нацистки лагер през днешния ден наподобява толкоз зле. Реконструкцията на централната кула е единствено началото, съобщи Вучич и разгласи, че ще бъдат основани още два музея към мемориалния център, в които ще бъдат показани документи, фотоси и доказателства за закононарушенията против сърби, роми и евреи. С построяването на съвременен мемориал всеки, който мине, ще види какво се е случвало и ще гледа с други очи на осъществените закононарушения, съобщи сръбският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР