По отломките на катастрофиралия хеликоптер, с който е летял иранският

...
По отломките на катастрофиралия хеликоптер, с който е летял иранският
Коментари Харесай

Иранската армия: По хеликоптера на президента Раиси няма външно въздействие, разбил се е в хълм

По отломките на авариралия хеликоптер, с който е летял иранският президент Ибрахим Раиси, не са открити следи от „ външно въздействие “, заяви локалната държавна организация ИРНА.

 

Машината се е запалила след конфликт в рид, се показва в прелиминарен отчет на Генералния щаб на иранските въоръжени сили, представен от медията.

 

„ По останките на хеликоптера не са открити следи от огнестрелно оръжие или сходни повреди, самолетът е избухнал в пламъци след конфликт с планина “, написа в документа. 

 

В отчета, оповестен от иранските въоръжени сили, се показва, че хеликоптерът не се е отклонил от маршрута, а водачът е общувал с екипажите на други два вертолета минута и половина преди злополуката. По време на диалога не е разкрито нищо съмнително.

 

В отчета се споделя, че някои обстоятелства за бедствието към момента не са тествани, само че някои могат да се кажат сигурно:

 

1. Хеликоптерът е следвал планувания маршрут и не е напускал избраната траектория на полета, досега на злополуката.

 

2. Пилотът се е свързал с водачите на други два хеликоптера минута и половина преди злополуката.

 

3. Не са открити следи от патрони или външно влияние по корпуса.

 

4. Разбилият се хеликоптер се запалил едвам след конфликта с повърхността.

 

5. Поради сложния терен, мъглата и ниските температури издирвателната интервенция е траяла през цялата нощ и рано сутринта в понеделник, като в 5 часа сутринта благодарение на ирански дронове са избрани точните координати на бедствието.

 

6. Не са маркирани подозрителни моменти в диалозите сред наблюдателната кула и екипажа на полета.

 

За злополуката с иранския президент Ибрахим Раиси, стана известно в неделя следобяд, 19 май. На идната заран се появиха публични известия за гибелта му. На 23 май той беше заровен в родния си град Машхад.

 

Източник Труд

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР