Граничните полицаи в румънския град Калафат са открили в камион,

...
Граничните полицаи в румънския град Калафат са открили в камион,
Коментари Харесай

Български тираджия е задържан с 40 килограма наркотици в Румъния

Граничните служители на реда в румънския град Калафат са разкрили в камион, ръководен от български жител, към 40 кг метамфетамини, заяви телевизия Диджи 24, базирайки се на прессъобщение на институцията.

 

Телевизията прецизира, че цената на открития опиат се прави оценка на към 8 милиона леи (1,61 милиона евро), съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Според цитираното известие на 23 май към 01:30 часа на граничния пункт Калафат-Видин в посока влизане в Румъния се е явил товарен камион, ръководен от 52-годишен български жител. Той се движел по маршрут България-Германия и превозвал стъкло, съгласно показаните документи. 

 

При инспекцията румънските гранични служители на реда дружно с българските си сътрудници са разкрили в кабината няколко пластмасови кутии, скрити в тапицерията, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали.

 

Уведомени са служителите на реда от Бригадата за битка с проведената престъпност в Крайова и след инвентаризация са открити 40 пластмасови кутии с общо количество от към 40 кг вещество на стойност към 8 милиона леи. 

 

Същия ден прокурорите от Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма са задържали българския водач, който е разследван за закононарушенията интернационален трафик на високорискови опиати и вътрешен трафик на високорискови опиати. Впоследствие съдът в окръг Долж е постановил задържането му за 30 дни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР