Президентът на Салвадор с амбициозен план да намали престъпността.Извънредното положение

...
Президентът на Салвадор с амбициозен план да намали престъпността.Извънредното положение
Коментари Харесай

Президентът на Ел Салвадор вкара 2% от населението зад решетките

Президентът на Салвадор с упорит проект да понижи престъпността.

Извънредното състояние в Ел Салвадор позволи арестуването на 66 000 членове на банди след избирането на Найиб Букеле през 2019 година. 2% от популацията е зад решетките, изяснява откривателят Кристоф Вентура пред Фигаро.

Найиб Букеле води репресивна политика против банди с близо 66 000 ареста. За осъществяването на тази стратегия против престъпността беше гласувано извънредното състояние през март 2022 г. Откакто е на власт, няколко пъти е обявявано такова изключително състояние. Това се случва след вълна от 87 убийства, приписвани на " Марас " - бандите, които сеят гнет в страната.

Кристоф Вентура, проучвателен шеф в IRIS и експерт в Латинска Америка, споделя пред Le Figaro противоположната страна на тази драконовска политика за сигурност. " Много просто е да се дадат цялостни пълномощия на полицията и армията да пристъпят към арестуване на всеки обвинен, без авансово следствие или специфична заповед. Следователно всеки може да бъде задържан или затворен. Тази политика, водена от Найиб Букеле, превърна Ел Салвадор в страната с най-голям брой пандизчии на глава от популацията, защото към 2% от популацията е зад решетките ", разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР