Президентът на Русия Владимир Путин ще попадне в новия пакет

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще попадне в новия пакет
Коментари Харесай

Срещу Кремъл! Владимир Путин вече е в санкционен списък на ЕС

Президентът на Русия Владимир Путин ще попадне в новия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, заяви за „ Хоризонт “ дипломатически източник.

Очаква се ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел да разгласят този пакет, а Съветът на Европейски Съюз да го одобри бързо, се споделя в общо изказване на Фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че съдружниците ще се съберат, с цел да обсъдят отговор на съветските нападателни дейности.

В изказването се добавя, че Европейски Съюз ще продължи да оказва сериозна политическа, финансова и филантропична помощ на украинския народ. По-рано ръководителите на Еврокомисията, Европейския съвет, Европейския парламент Роберта Мецола и висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел излязоха с общ туит, в който изрично осъдиха неоправданата офанзива на Русия.

„ В тези тъмни часове, мислите ни са с почтените дами, мъже и деца на Украйна, до момента в който те са изправени пред това непредизвикано нахлуване и боязън за живота си. Ще държим Кремъл виновен “, декларират те.

„ Стоим до народа на Украйна в тези ужасни времена. Пактът ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани съдружниците си “, акцентира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той изрично осъди " безразсъдната и непредизвикана офанзива на Украйна, която слага на риск живота на доста цивилни хора “.

Тази вечер европейските водачи се събират на изключително съвещание в Брюксел, на което ще обсъдят всякаква допустима помощ за Украйна - от разследваща до финансова и материална.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР