Президентът на Казахстан Токаев и турският президент Ердоган си размениха

...
Президентът на Казахстан Токаев и турският президент Ердоган си размениха
Коментари Харесай

Президентите на Турция и Казахстан обсъдиха ситуацията в Украйна

Президентът на Казахстан Токаев и турският президент Ердоган си размениха поздравления в чест на Рамазан. Освен това казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев разиска обстановката в Украйна с турския водач Реджеп Тайип Ердоган, оповестява пресслужбата на Акорда.

„ Касим-Жомарт Токаев организира телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган. В началото на диалога Касим-Жомарт Токаев и Реджеп Тайип Ердоган си размениха поздравления във връзка началото на свещения месец Рамазан “, се споделя в изказването.

През март т.г. Казахстан и Турция означиха 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки. Държавните глави означиха със удовлетворение позитивната динамичност в развиването на търговско-икономическите връзки. Касим-Жомарт Токаев съобщи, че е значимо да се усили размерът на двустранната търговия до $5 милиарда, а по-късно до $10 милиарда в обозримо бъдеще.

Турският водач изрази вяра, че плануваното за май държавно посещаване на президента на Казахстан в Анкара ще даде нов подтик за развиването на многостранните връзки сред двете страни.

„ Президентите също по този начин обширно размениха отзиви по настоящи въпроси от интернационалния и районния дневен ред. Касим-Жомарт Токаев високо оцени успеваемостта на мироопазващите старания на президента Ердоган за спокойно разрешаване на обстановката в Украйна “, оповестява Акорда.

Разговорът сред държавните глави е протекъл в обичайно другарска атмосфера, написа изданието oqu.news.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР