Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина предлага промяна във

...
Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина предлага промяна във
Коментари Харесай

Предлагат революционни промени във формата на Серия А

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина предлага смяна във формата на локалното състезание. Идеята е Серия “А” да се организира в три етапи с крайна осмица. В момента 20 отбора играят по два пъти един против различен.

“Интересът към калчото в настоящия му тип спада и по тази причина предлагам промени, поради което всеки кръг да бъде забавен - съобщи Гравина пред Corriere dello Sport. - Работя върху вид за сезон с три етапи и крайна осмица, която да се бори за Скудетото.”

Той обаче осъзнава, че не всичко ще се осъществя толкоз елементарно, като е допустимо да има доста критици. “Някои се притесняват, че по-силните тимове ще са пострадали поради използването на плейофи - изясни Гравина. - В реалност това няма да е по този начин, в случай че успеем да създадем състезание, което всяка седмица да удивлява хората. С сегашния формат рискуваме да загубим част от феновете, тъй като в избрани стадии от сезона няма значение дали биеш, или губиш. А това към този момент няма никакъв смисъл.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР