Президентът на Чили Габриел Борич призова за ред и благоразумие

...
Президентът на Чили Габриел Борич призова за ред и благоразумие
Коментари Харесай

Женски крака докараха ядове на високопоставен дипломат

Президентът на Чили Габриел Борич прикани за " ред и здравомислие " от посланика на страната в Испания Хавиер Веласко.

Причина станаха няколко фотоси на дипломата в обществените мрежи, на една от които се вижда по какъв начин е положл ръка на краката на половинката му на задната седалка на колата, в която се возят.

По информация на медиите в Чили президентът Борич е заръчал на външния министър на страната Антония Ногуера да се свърже с Веласко и да му подсети да се държи " благоразумно ", изключително когато споделя фотоси в обществените мрежи.

Este señor es Embajador solo porque es amigo del Presidente Boric. Es una verguenza para Chile, para el servicio exterior y para todos aquellos que con esfuerzo abrazan la carrera diplomática.

Pitutocracia en su máxima expresión.
— José Antonio Kast Rist (@joseantoniokast)
От държавната пресслужба на южноамериканската страна обясниха, че дипломатът им към този момент е бил публично предизвестен.

Трябва да сме виновни, когато заемаме обществени позиции. Когато разполагаме с власт, е доста значимо да знаем по какъв начин да се държим уместно, означи говорителката на държавното управление Камила Вайехо, представена от 20minutos.

Хавиер Веласко е считан за един от най-близките другари в кръга на президента Борич, като задачата му в Испания е негов дебют като дипломат. Преди да стане посланик, Веласко беше консултант на президента, напомнят локални издания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР