Президентът на Беларус Александър Лукашенко преназначи правителството на страната в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко преназначи правителството на страната в
Коментари Харесай

Лукашенко преназначи правителството на Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко преназначи държавното управление на страната в цялостен състав, без промени в министерските постове, препоръчани при започване на юни от премиера Роман Головченко, съобщи БНР.

Решението беше взето на фона на продължаващи митинги в страната против преизбирането на Лукашенко за следващ мандат. Той предизвести, че ще предприеме нови, съществени ограничения против стачкуващите и подреди на силите за сигурност да възстановят реда и даде да се разбере, че е допустимо да бъдат повдигани обвинявания на опозиционните деятели, основали Координационен съвет, който да договаря за преход във властта и нови избори.

Снощи в Минск, редом с демонстрациите с искане за оставка на Лукашенко се организира и протест на последователите му, които се оповестиха за мир и ред в страната. Координационният съвет, основан от опозицията в Беларус, разгласи, че е подготвен за контакти с Русия. Според един от членовете на управлението на съвета - Павел Латушко, те биха желали да показват под една или друга форма своята визия за обстановката в страната, защото Руската федерация остава значим сътрудник на Беларус. Координационният съвет към този момент изиска отменяне на изборите за президент и насрочване на нов избор в сходство с интернационалните стандарти.

На фона на продължаващите митинги президентът Александър Лукашенко предизвести, че ще предприеме нови, съществени ограничения против стачкуващите и подреди на силите за сигурност да възстановят реда в страната. Снощи в Минск се организираха две демонстрации - едната с искане за оставката на Лукашенко, а другата в негова поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР