Президентът на Българската волейболна федерация Любомир Ганев обяви, че срокът

...
Президентът на Българската волейболна федерация Любомир Ганев обяви, че срокът
Коментари Харесай

Любомир Ганев: Сезон в женската Суперлига ще има

Президентът на Българската волейболна федерация Любомир Ганев разгласи, че срокът за записване на тимове в женската Суперлига е продължен.

Само три отбора бяха подали поръчка за присъединяване до началото на седмицата. Това принуди управлението на федерацията да търси метод броят да бъде повишен най-малко до шест.

" Ние като федерация сме почнали дейности да мотивираме повече тимове да вземат участие, в това число с намирането на финансови средства ", съобщи той.

При привличане на повече спонсори за женското волейболно състезание, клубовете ще могат да разчитат на финансово подкрепяне за покриване на част от заплатите на състезателките, за екипировка и пътешестване.

" Сезон ще има при всяко състояние. И два тима да има, ще има сезон. Въпросът е какъв брой тима ще играят, какъв ще бъде форматът, тъй като в случай че са по-малко тимовете, ще има повече на брой мачове ", добави той.

Според Ганев, с цел да се стигне дотук, една от главните аргументи е в решението на доста огромна част от трениращите волейбол девойки от детско-юношеските школи да спрат да се занимават със спорт.

" Когато доближат тинейджърска възраст, доста от тях приключват да спортуват волейбол ", счита той.

Сезонът би трябвало да стартира в средата на октомври.

Автор: Радостин Любомиров

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР