Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира
Коментари Харесай

Илиана Раева с жесток удар!

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разяснява миналото Световно състезание по художествена гимнастика в японския град Китакюшу и за следващ път отвърна на удара от Русия след златото за ансамбъла ни на Олимпиадата в Токио.

Тогава колежката ѝ Ирина Винер стартира да се оплаква от арбитрите и да твърди, че " сборная " е жертва, само че Раева и потвърди, че златните ни девойки просто са били по-добри.

Тя прегледа съдийството на Игрите и това на Световното състезание, където рускините станаха номер 1, само че с по-ниски оценки от тези на българките на Олимпиадата.

Ето какво е написала Илиана Раева във Facebook:

„ Завърши международното състезание в Япония с финалите при ансамбловите съчетания. Руският отбор стана международен първенец в многобоя, както и на топки. Италия стана международен първенец на обръчи и бухалки.

При насилственото овакантяване на българския отбор на международното състезание видях едни по-спокойни девойки на Русия и едни доста добре изиграни топки. Независимо от това, че няма по какъв начин да съпоставим строгостта на съдиите на Олимпиадата с тази на международно състезание, постигнатата оценка на нашите диаманти на топки в Токио 2020 от 47 и…, тук, на международното състезание не беше достижима за отличното осъществяване на съветския тим. Същото се получи и на обръчи и бухалки, без значение от едното изпускане на Русия и в двата дни. Ако прибавим цената на позволената неточност към оценката се получава оценка надалеч под 45 и…., колкото взеха диамантите ни в Токио 2020.

Българският отбор не взе участие, съветският отбор взе участие и игра доста по-освободено и добре (без грешката в смесеното комбиниране и двата дни). Съдиите бяха разнообразни от тези на Олимпиадата. Тук страните участнички си бяха със съдиите. На финалите са разнообразни от многобоя - неутрални са. Е, всичките тези съдии не дадоха на никой оценка на топки 47 и.., както и на смесеното комбиниране 45 и…, толкоз, колкото взе българският отбор на Олимпиадата.

Простичко казано, международното състезание потвърди, че българките са недостижими! Дори на международно състезание, при съдии, за които към този момент обясних нагоре.

Този български тим беше разгласен от прекалено много експерти и треньори, както и състезатели от целия свят за най-хубавия, за неосъществим тази година и за безусловно събитие!

Гледах международното като експерт. Без страсти, без пристрастености и неспокойствие. Много мощни тимове видях на Русия, Италия, Китай и Япония. Харесаха ми. Поздравявам ги за извоюваните медали!

Но най-силният тим в света, със сериозна разлика от изброените го нямаше! Българският! Липсваше прекалено много на форума, по този начин, както липсваше преди дни Линой.

Нямам какво повече да напиша.

Оценките на международното при ансамблите споделят всичко!

Доказаха правотата на съдиите на Олимпиадата за следващ път. Респект към всички участници и към медалистките и шампионките на международното състезание! Респект към всички съдии, съдийствали на Олимпиадата в Токио още един път, както и към всички съдии, съдийствали на международното състезание! “.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР