Президентът иска някакво смесено правителство, с участие и на опозицията,

...
Президентът иска някакво смесено правителство, с участие и на опозицията,
Коментари Харесай

Дайнов: ИТН са оставени да свършат мръсната работа

" Президентът желае някакво смесено държавно управление, с присъединяване и на опозицията, което по формулировка ще бъде едва. Иска необятно и едва държавно управление. Колкото по-слаб парламент и държавно управление, толкоз повече по натурален път властта отива в президента. Това са скачени съдове – властта прелива от по-слабото място към по-силното. "
Това сподели пред БНР политологът Евгений Дайнов. " При положително предпочитание опозицията може да проваля кворуми, да проваля приемането на закони. В момента е кой ще мигне пръв. Политическа партия най-накрая схванаха, че би трябвало да упражняват водачество върху тази извънредно разбъркана обстановка. Ако го бяха упражнили по-рано, щяха да имат повече поддръжка, най-малко от популацията ", разяснява Дайнов, който предлага на Политическа партия " да не влизат в размахването на листчета ".
" Ако никой не мигне пръв, този възел се разплита с избори ", добави политологът.

Според него " Има Такъв Народ са оставени да свършат мръсната работа срещу това държавно управление и болшинство, до момента в който огромните опозиционери ГЕРБ и Движение за права и свободи си стоят в профил и всеки миг могат да катурват кворуми в Народното събрание ".
Политологът оприличи обстановката на тази след рухването на държавното управление на Филип Димитров, което по думите му е отворило вратата на хаоса и " през тази врата влязоха мутрите и съветската агентура ".

" Има Такъв Народ, умишлено или не, обслужват ползите на корупционните среди, свързани с Русия. "

Евгений Дайнов счита, че националният интерес е " това държавно управление или такова държавно управление да продължи да трансформира България в естествена западна страна, откачайки я от източни и корупционни зависимости ". По думите му за 30 години е имало три такива държавни управления – на Филип Димитров, на Иван Костов и на Кирил Петков.

" Затова България е това, което е. Няма новаторски държавни управления, а когато се появят, биват неодобрени и спирани. "
Запитан дали ръководещите да желаят избор на доверие Дайнов разясни, че " обстановката наподобява безизходна, в случай че някой не направи ненадейно придвижване ".

Ако в идващ парламент влязат още проруски партии, те биха могли да стигнат до някаква договореност с Движение за права и свободи, където има " залитания в посока Русия ", не изключва политологът.

" Не си представям действително да се получи проруско държавно управление в България, само че си представям още 10 години тъпкане на място. България по този начин прави – скача, спъва се, пада, 10 години се въргаля в калта, скача, спъва се, пада и още 10 години въргаляне в калта. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР