През уикенда се проведе конгрес на Българската социалистическа партия (БСП),

...
През уикенда се проведе конгрес на Българската социалистическа партия (БСП),
Коментари Харесай

Оцелява ли? Европа с ключови думи за Нинова

През уикенда се организира конгрес на Българската социалистическа партия (БСП), чийто главен въпрос беше дали да бъде заменен ръководителят на партията - госпожа Корнелия Нинова.  

Въпреки че последователите на някогашния президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) -  Сергей Станишев поставиха съществени старания и подготовка, опитът за прелом на неолибералното, интернационалистко крило, водено от него се провали. 
-->
Нинова не обърна внимание на виковете на скандиращата съпротива и изрично изнесе отчета си, в който заявява, че след идните предварителни парламентарни избори на 2 април партията й няма да влиза в коалиция с дясноцентристката партия ГЕРБ, ръководена от някогашния министър председател министър Бойко Борисов, само че ще води разговор с цялата политическа система.   

Нинова се застъпи за отбрана на националната енергетика, включително и нуклеарната енергетика, като уточни, че за България антируските наказания в този бранш са неприемливи, тъй като нарушават българските национални ползи.

Председателката насочи вниманието на конгреса и към битката с джендър идеологията. Тя се оплака, че европейските социалисти я подлагат на непрекъснат напън, с цел да одобри Истанбулската спогодба за предварителна защита и премахване на домашното принуждение, до момента в който същата постанова джендър идеология. Нинова съобщи пред делегатите, че без значение на какъв напън е подложена, тя няма да отстъпи.

Темата дотолкоз повлия на участниците, че беше призната резолюция на Конгреса, съгласно която ще бъде иницииран референдум за отбрана на децата и против разпространяването на джендър идеологията в учебните заведения. В края на конгреса членовете гласоподаваха за изключване на четиринадесет членове на партията, които правеха вълнения по време на събитие, пишат унгарските медии, представени от Блиц. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР