През последните години се работи безапелационно срещу контрабандата. Това са

...
През последните години се работи безапелационно срещу контрабандата. Това са
Коментари Харесай

Борисов: Срещу контрабандата се работи безапелационно

През последните години се работи безапелационно против контрабандата. Това са стотици милиони повече в бюджета, сподели министър-председателят Бойко Борисов на представянето на резултатите от четвъртото тримесечие на 2018 година за трендовете и равнищата на противозаконна търговия с цигари от изследването на празните опаковки. Те бяха показани на среща в Гранд хотел София.
 
По думите му това демонстрират и справките на финансовото министерство. С това се дава опция за нарастване на учителските заплати, на полицията, на съдии, прокурори и всички останали. Той добави, че политическата воля е значима. Също е значимо, че в Министерство на вътрешните работи, в гранична, в данъчна полиция имат потенциал, с който да правят сполучливо работата си.
 
Премиерът Борисов посочи, че с изключение на множеството пари в бюджета, събрани от акцизи, доста съществено се работи и против контрабандата при захарните произведения, месата и други акцизни артикули. " Затова от 2014 година до 2019 година приходите са с 50 % повече в бюджета - или това прави от 29,4 милиарда на 43,9 милиарда ", добави Борисов.
 
Премиерът съобщи, че по същата скица се управляват горивата. Борисов е уверен, че новата разпоредба за видеонаблюдението ще помогне в битката с контрабандата и този бранш. " Целта ни е субективният човешки фактор да бъде редуциран до най-малко и към този момент имаме 100 % надзор върху пристанища, рафинерии и търговията по-късно. Аз съм уверен, че в границите на няколко месеца и резултатите от горивата ще бъдат същите. Мога да ви обещая ", безапелационен бе Борисов.
 
Главният прокурор Сотир Цацаров сподели, че положителната статистика е реалност с помощта на първо място на разбирането през този интервал на заводи за произвеждане на незаконни тютюневи произведения, чийто индустриален потенциал и метод е конкурирал легалните производители. Освен това са били признати и промени в Наказателния кодекс, които са разрешили да бъдат инкриминирани и производството и разпространяването на контрабандни цигари под всякаква форма.

Данните демонстрират, че делът на цигарите, непредназначени за локалния пазар, е 4,4 % за четвъртото тримесечие на 2018 година Това е понижение с 0,9 на 100 по отношение на третото тримесечие на 2019 година Най-голям % контрабандни цигари има в Хасково - 12 на 100, Плевен, 10,7 на 100, Перник 9,3 на 100 и други. Най-малко незаконни цигари има в Добрич и Габрово - 1,3 %. В София са регистрирани 3,7 % противозаконни цигари.
 
Основните заключения са, че битката с противозаконната търговия с цигари е явен приоритет на държавното управление и този факт дава позитивни резултати във връзка с приходите от акцизи от тютюневи произведения в бюджета: от 2 304 милиарда лв. през 2016 година, 2 238 милиарда лв. през 2017 година, до 2 536 милиарда лв. през 2018 година, което е рекордно високо равнище, показаха представители на " Инициативата против противозаконната търговия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР