Емирът на Кувейт разпусна парламента в четвъртък, след като депутат

...
Емирът на Кувейт разпусна парламента в четвъртък, след като депутат
Коментари Харесай

Емирът на Кувейт отново разпусна парламента

Емирът на Кувейт разпусна Народното събрание в четвъртъ к, откакто народен представител сякаш обидил владетеля - това е следващото разформироване на законодателния орган на богатата на нефт страна в изискванията на дълготраен политически блокаж, заключи АП.

Държавната осведомителна организация КУНА заяви за указа на ръководещия емир на страната шейх Мешал Ал Ахмад Ал Джабер. Тя упрекна за решението " обидни и неконтролируеми " изявления на депутати, без да прецизира.

Според известията в сряда кабинетът е отказал да участва на съвещанието на Народното събрание, откакто депутатите са отказали да изтрият забележките на един от сътрудниците си, които сякаш обиждали шейх Мешал. Кувейтският закон не разрешава всякаква рецензия към емира .

Вътрешнополитическите разногласия вълнуват Кувейт от години - в това число и ремонтът на кувейтската обществена система - който попречи на шейхството да поеме дълг.

Поради това в хазната на Кувейт остава малко средства за погашение на раздутите заплати в обществения бранш , макар че той генерира голямо благосъстояние от петролните си запаси.

Парламентът неведнъж е разпускан, откакто не съумява да реализира прогрес, като през 2023 година Конституционният съд на Кувейт анулира разпореждане от 2022 година, с което се анулира друго такова разформироване.

След това починалият емир на страната още веднъж анулира този парламент и организира избори за нов парламент , който в този момент беше анулиран с решението от четвъртък.

Кувейт, страна с население от към 4,2 млн. души, която е малко по-малка от американския щат Ню Джърси, разполага с шестите по величина известни петролни ресурси в света .
 Новият емир на Кувейт постави клетва
Новият емир на Кувейт постави клетва

Той стартира ръководството си с рецензия към управляващите

Тя е правилен съдружник на Съединени американски щати от войната в Персийския залив през 1991 година, когато бяха прогонени окупационните иракски сили на Саддам Хюсеин. В Кувейт се намират към 13 500 американски военнослужещи, както и предният щаб на американската войска в Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР