През март тази година 28-годишната Сара Данк публикува в TikTok

...
През март тази година 28-годишната Сара Данк публикува в TikTok
Коментари Харесай

Винтидж Versace ужаси поколението на 90-те

През март тази година 28-годишната Сара Данк разгласява в TikTok профила си видео с рокля Versace от 90-те години на предишния век.

В обявата Сара споделя, че е извадила шанс, тъй като цената на марковия тоалет, открит в аутлет, е била по-малко от 20 $.

Видеото става вайръл с над 16,5 милиона гледания и 2100 коментара, а потребителите се заемат да проследят историята на дизайнерската рокля, написа Insider.

" Нямам думи! Това не е просто Versace, а винтидж Versace. Най-добрата находка в историята!! ", написа един от потребителите в коментар, който получава 44 000 лайка.
@dunk.sarah
I have no words
♬ original sound - Sarah dunk

Историята е споделена и във Фейсбук профила на Insider, където вниманието на потребителите притегля не стилната находка, а една избрана дума към нея - винтидж, отбелязва медията.

" Безумно е, че в този момент назовават 90-те години винтидж! ", написа потребителка на Фейсбук с псевдоним Roni Joy. Коментарът й получава 176 лайка и предизвиква полемика, в която други консуматори вършат бързи калкулации и схващат на какъв брой години са.

" Хора, единствено да ви кажа, че след 7 години 90-те към този момент ще са интервал отпреди 40 години ", написа консуматор, роден през 1992 година Отрезвяващият коментар получава 34 реакции, доста от които с просълзен емотикон. " Ужас. Аз съм остаряла ", написа в отговор друга потребителка във Фейсбук.

Друга читателка, която се дефинира като " бебе от 80-те ", споделя, че също се " бори " с термина винтидж.

" Дрехите имат толкоз къси цикли, че е разрешено да се продават и категоризират като винтидж в Etsy и eBay след 20 години ", пишат други консуматори.

Терминът " винтидж " се дефинира като " датиращ от предишното ", само че в стилните среди може да има разнообразни смисли.

Vestiaire Collective разрешава на потребителите да афишират всичко, което е на повече от 15 години, като винтидж, а Thrifted, търговец на дребно, продава продукти от 90-те и 2000-те години на предишния век под този етикет.

" Думата " винтидж " се употребява като синоним за обозначаване на продукти, които са по-стари, само че също по този начин са стойностни и по-качествени от продуктите от бързата мода ", разяснява собственичката на роклята пред Insider.

" Мисля, че в този момент чуваме термина " винтидж " повече от всеки път, защото обществото ни осъзнава негативното влияние на бързата мода и избира да купува винтидж продукти, които може да употребява по-дълго. ", счита Сара. " Ако бях по-млада, може би нямаше да диря тъкмо такава черна рокля и щях да пропусна най-хубавата си находка. ", добавя тя.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР