През изминалия ден служители на Община Трявна поставиха нови цветни

...
През изминалия ден служители на Община Трявна поставиха нови цветни
Коментари Харесай

Контейнери за разделно събиране ще поставят в Трявна

През миналия ден чиновници на Община Трявна сложиха нови цветни контейнери на Еко Партнърс България АД за разделно събиране на боклуци от опаковки на територията на общината. Познатите зелени и жълти съдове са 8 на бр. и са ситуирани на:  

ул. “Цаньо Шишков ” №8 в кв. “Светушка ”, гр. Трявна – 1 бр. жълт резервоар
Кметът на Трявна ще се срещне с депутатите от Габровска област
Работната среща сред кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева и народните представители от 7-ми многомандатен изборен...
Прочети повече
ул. “Украйна ” в региона на ВиК-Трявна – 1 бр. жълт резервоар

кв. “Хитреци ”, гр. Трявна – комплект от жълт и зелен контейнери

ул. “Кисийска мера ” №34, гр. Трявна – комплект жълт и зелен контейнери

ул. “Бенковска ” №31, гр. Трявна – комплект жълт и зелен контейнери

Кметът на Трявна организира среща за стопанисването на общинските гори
През миналата седмица кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева инициира две работни срещи във връзка със положението на о...
Прочети повече
С новите 5 точки, общият брой на местата, където има контейнери за разделно събиране на боклуци на територията на Община Трявна е 45 – 38 точки в градската и жилищната част на Трявна и 7 в градската част на Плачковци. Металните съдове, вид иглу, са с съдържимост 1400 л и са един от методите за вярно събиране и делене на битовите боклуци, които популацията на общината всекидневно генерира. В най-кратки периоди ще бъдат сложени и още два зелени контейнера за разделно събиране на стъклени боклуци на двете точки единствено с сложени жълти такива към този момент.Жълтият резервоар е предопределен за хартия, пластмаса и метал, а зеленият за стъкло. Ползите от преработването на отпадъците са показани на самите съдове по занимателен и забавен метод – цветна пластмасова чашка, изобразена на жълтия резервоар ни осведоми, че “Ако бъде рециклиран, мога да бъда бейзболна шапка. ”, а усмихната стъклена бутилка, изобразена върху зеления – “Ако бъда рециклиран, ще спестя електричеството, нужно на крушката да свети 4 часа. ”  

Припомняме, че с изключение на пластмасовите огромни съдове за разделно събиране, всички жители могат да изхвърлят вярно своите битови боклуци и в новите подземни контейнери, които Община Трявна публично откри предходната седмица. Разположени са на шест основни точки в централните елементи и жилищните квартали на Трявна и Плачковци и са новата стъпка към обезпечаване на чисто и екологично бъдеще за всички поданици и посетители на Община Трявна.

Още от ГАБРОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР