През август на текущата година наемните нива на жилищата в

...
През август на текущата година наемните нива на жилищата в
Коментари Харесай

Наемите растат с най-бързи темпове от 2008 година насам

През август на настоящата година наемните равнища на жилищата в Нидерландия са приблизително с 3% по-високи от същия месец на предходната година, което е най-силният годишен приръст от 2014 година насам, сочат данните на Националния статистически институт на страната (CBS).

От там изследват както цените на обществените жилища, по този начин и тези в частния бранш. Наемите в последната категория са се нараснали с 3,8%. Обитателите на обществени парцели заплащат приблизително с 2,6% повече.

Наемите в Амстердам са нарастнали най-вече от четирите огромни града. Отчитайки броят на жителите, наемът в столицата се покачва приблизително с 3,6%. Град Утрехт е на второ място с 3,5%. От провинциите растежът е най-бърз в Северна Холандия (+3,4%) и най-бавен в Дренте и Фризия (+2,5%).

Правителството поправя наемната политика от 1 юли 2022 година За разлика от 2021 година, наемите на обществени жилища също може да се покачат. Това се случи в сходство с закрепена сума, основана на приходите на наемателя.

Асоциацията на наемателите на Woonbond е обезпокоена от високия растеж на наемите тази година. „ Това е обезпокоително, защото по-високите наеми идват с по-високи сметки за сила. Така жилищата бързо нарастват “, отбелязва организацията.

Woonbond счита, че държавното управление би трябвало да вземе спомагателни ограничения, с цел да подсигурява, че наемателите няма да заплащат високи наеми за къщи с неприятна изолираност. Например Woonbond желае единичният стъклопакет да се смята за недостатък от в този момент нататък. „ Това подсигурява, че подмяната на единични стъкла е отговорност на наемодателя. Ако хазяинът откаже, това значи понижение на наема до замяна на неефективната дограма ”, показват от сдружението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР