През август четири застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали

...
През август четири застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали
Коментари Харесай

Четирима застрахователи от ЕС искат да работят и у нас

През август четири застрахователни сдружения от страни членки са нотифицирали Комисията за финансов контрол (КФН) за желанието си да правят застрахователна активност на територията на България, а две са прекратили осъществяването на активност, регистрират от регулатора. Към края на месеца застрахователите от страни членки, нотифицирали КФН, че желаят да правят застрахователна активност на територията на страната, са 620.

КФН осведоми още, че през месеца 13 нови застрахователни медиатори от страни членки са съобщили, че желаят да правят активност в България. Към 31 август 2018 година застрахователните медиатори от страни членки, нотифицирали КФН, че желаят да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на България, са 2384.
През миналия месец няма застрахователни сдружения със седалище на територията на България, декларирали желание да правят застрахователна активност в други страни членки на Европейски Съюз. Към 31 август 2018 година общият брой на застрахователните сдружения със седалище в България, нотифицирали КФН, че желаят да правят застрахователна активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз, е 15.

През месец август един осигурителен медиатор със седалище на България е декларирал желание да прави активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз. От КФН обобщават, че към 31 август 2018 година общият брой на настоящите застрахователни медиатори със седалище в България, нотифицирали КФН, че желаят да правят активност по застрахователно ходатайство в други страни членки на Европейски Съюз, е 43.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР