През 2021 г. бедността в Италия достигна най-високото регистрирано някога

...
През 2021 г. бедността в Италия достигна най-високото регистрирано някога
Коментари Харесай

Бедността в Италия достига своя пик през 2021 г. по данни на „Каритас“

През 2021 година бедността в Италия доближи най-високото записано в миналото равнище, надхвърляйки предходния пик от 2020 година, когато стартира пандемията от Ковид-19. Това твърди 21-ият отчет за бедността и общественото изключване на католическата благотворителна организация „ Каритас “, оповестен през днешния ден по случай Международния ден за премахване с бедността, съобщи организация АНСА.



Според отчета през 2021 година 1,96 милиона фамилии в Италия са били в последна беднотия, като това се равнява на 5 571 000 души или 9,4% от популацията в Италия.

Засегнатите са повече в по-бедните южни райони на страната, където 10% от семействата са в положение на последна беднотия, по отношение на 9,4% в това състояние предходната година.

В по-богатия север и по-специално на северозапад, въпреки това, има „ забележителен “ спад на хората в последна беднотия - от 7,9% през 2020 година на 6,7% през 2021 година, разгласи Каритас в своето изследване, озаглавено „ Слабата връзка “.

„ Каритас “ е орган на Италианския епископски съвет, съгласно който държавните добавки за битка с бедността, така наречен „ гражданска отплата “ за базов приход, доближават единствено до 44 % от изпадналите в последна беднотия и би трябвало да бъдат разширени, с цел да обзет и останалите.



Според „ Каритас “ икономическият съставен елемент на мярката би трябвало да бъде подсилен с съответни процеси за обществено включване. Встъпващото в служба италианско държавно управление обаче даде обещание да го анулира отчасти, като назова мярката „ обществен метадон “.

Опозиционните партии обявиха, че е доста евентуално да се стигне до „ обществена злополука “, в случай че новият министър председател Джорджа Мелони извърши обещанието си да отсрочи закона за базовия приход.

Мелони разгласи, че дясното ѝ държавно управление ще предложи на хората различни ограничения, които не са просто подаяния, а ще им оказват помощ по-добре да си намерят работа.

Папа Франциск също се причисли към гласовете, призоваващи за премахване на бедността. Той се обърна към група испански предприемачи, с думите, че най-хубавият метод за битка с бедността е основаването на нови работни места.

Източник: Българска телеграфна агенция


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР