През 2016 г. сключилите договори с НЗОК лечебни заведения, изпълнители

...
През 2016 г. сключилите договори с НЗОК лечебни заведения, изпълнители
Коментари Харесай

НЗОК е сключила 365 договора с болници през 2016 г.

През 2016 година сключилите контракти с НЗОК лечебни заведения, реализатори на болнична помощ, са 365, като от тях 311 са лечебни заведения за болнична здравна помощ, 42 са лечебни заведения за профилирана извънболнична здравна помощ и 12 диализни центъра.
Това се показва в доклада за активността на НЗОК за 2016 година, който одобри Народното събрание. „ За “ доклада гласоподаваха 88 народни представители, „ срещу “ - 58, “въздържал се “ - 8, с което той бе признат.
Съгласно доклада се затвърждава наклонност за възстановяване достъпа на пациентите до болнична здравна помощ на територията на цялата страна.
В рамките на дебата по доклада ръководителят на парламентарната Комисия по опазване на здравето доктор Даниела Дариткова съобщи, че има два доклада в Народното събрание–единият за активността на касата, а другият - за финансирането и бюджета ѝ. Д-р Дариткова разясни, че през днешния ден се гледа единствено доклада за активността и не е наложително тези два доклада да вървят дружно.
„ Тук в този момент, гласувайки „ за “ или „ срещу “ не можем да кажем дали утвърждаваме или не здравната система в България. Ние през днешния ден гласуваме един доклад “, добави доктор Дариткова. Тя обърна внимание, че НЗОК няма по какъв начин да прави политика сама. Д-р Дариткова разяснява, че съгласно нея аналитичната част от доклада е малко нищожна, съобщи Фокус.
Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Анелия Клисарова съобщи, че в доклада има единствено числа и липсва разбор. „ Изключително значимо е, когато здравната каса показва своя отчет да има налаиз, да знаем каква политика е желала да създаде и до каква степен е стигнала “, добави проф. Клисарова. Според нея няма интегрирана осведомителна система сред Министерство на здравеопазването и НЗОК. Проф. Клисарова уточни, че това не може да се позволява, тъй като води до тежки последици за цялото население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР